+381 11 407 64 49

+381 63 328 240

Prijavite se na mailing listu

BISERI JORDANA I NOVA GODINA - 1149 €

29.12. - 06.01.2020. I 9 DANA / 8 NOĆI

Program putovanja

 • 1. DAN BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u 18.30h. Let za Istanbul kompanijom Turkish Airlines (TK 1084) u 20.25h. Sletanje u Istanbul u 00.10h po lokalnom vremenu i nastavak putovanja za Akabu.

 • 2. DAN ISTANBUL – AKABA

Nastavak putovanja za Akabu kompanijom Turkish Airlines (TK  818) u 01.25h. Sletanje u Akabu u 03.10h po lokalnom vremenu. Po dolasku u Akabu, završetka carinskih formalnosti i preuzimanja prtljaga transfer do hotela i noćenje. Nakon doručka, slobodno vreme u Akabi za individualne aktivnosti i odmor. Večera i noćenje.

 • 3. DAN AKABA – WADI RUM

Doručak, Nakon doručka, napuštanje hotela i vožnja ka jednoj od najlepših i najprostranijih pustinja u Jordanu, Wadi Rum. Po dolasku u Wadi Rum, adrenalinska vožnja džipovima po pustinji u trajanju od 2 sata i obilazak najpoznatijih mesta u pustinji. Wadi Rum je 2011. godine upisan na UNESCO listu svetske baštine kao prirodno i kulturno dobro. Najstariji dokazi o ljudskim naseljima na ovom području su stari preko 12.000 godina. Ovaj predeo je poslužio i za snimanje mnogih filmova od kojih su najpoznatiji Lorens od Arabije, Ratovi Zvezda, Crvena Planeta, Prometej, Marsovac, Transformersi, Aladin. Odlazak do kampa i smeštaj. Novogodišnja gala večera i zabava. Noćenje u kampu.

 • 4. DAN WADI RUM – PETRA

Doručak. Nakon doručka napuštanje kampa i polazak na celodnevni izlet u Petru, jedno od sedam svetskih čuda ili kako se još naziva “izgubljeni grad”. Pre dve hiljade godina Petra je postala prestonica Nabatejskog carstva. Grad je bio toliko slavan da se jedan od njegovih kraljeva, Aretas IV, čak spominje u Bibliji. Prirodno bogatstvo ovog područja na divan način se kombinuje sa profinjenom kulturom i arhitekturom Nabatejaca, koji su ostavili svoje pozorište, hramove, fasade, grobnice, manastire i ulične puteve od ružičasto-crvenih peščara. Nije ni čudo što je UNESCO stavio Petru na svoju listu svetske baštine… Po dolasku u Petru ulazimo u Sik (Siq), duboku i usku klisuru gde se nalazi najpoznatiji spomenik „Al-Khazneh – the Treasury“. Upravo ovde su snimane scene filma “Indiana Jones i poslednji krstaški pohod“

Za ovaj izlet savetujemo da ponesete udobnu obuću i laganu garderobu s obzirom da je sam kanjon dugačak oko 4km. Nakon posete Petri, odlazak u hotel. Večera i noćenje.

 • 5. DAN PETRA – MADABA – PLANINA NEBO – MRTVO MORE

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i vožnja do naselja Madaba koje se nalazi 30km jugozapadno od glavnog grada Amana. Madaba je najpoznatija po svojim vizantijskim mozaicima, posebno po velikim mozaičkim mapama svete zemlje vizantijskog doba. U Madabi se nalazi jedna od najspektakularnijih crkava širom sveta, crkva Svetog Đorđa u kojoj se mogu videti i mozaici iz Svete Zemlje. Nakon razgledanja, nastavak putovanja ka planini Nebo, mesto odakle je Mojsije posmatrao obećanu zemlju. Obilazak Mojsijevog groba i memorijalnog kompleksa. Nastavak vožnje prema Mrtvom moru, najniža tačka na zemlji, njena površina i obala je 423 metra ispod nivoa mora. Imaćete jedinstvenu mogućnost da se kupate u Mrtvom moru i da iskusite retku plutajuću senzaciju. Transfer do hotela.Večera. Noćenje.

 • 6. DAN MRTVO MORE – AMAN

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Aman. Panoramsko razgledanje prestonice Jordana i šetnja starim centrom grada. Smeštaj u hotel i slobodno vreme. Večera.Noćenje.

 • 7. DAN AMAN – DŽERAŠ – ADŽLUN – AMAN

Nakon doručka, vožnja do  Džeraša jednog od najbolje očuvanog Rimskog grada u Jordanu. Šetaćemo trgom koji je okružen kolonadom stubova, posetićemo rimsko pozorište i vizantijske crkve. Nakon razgledanja, nastavak putovanja ka Adžlunu koji je jedna od najvažnijih istorijskih regija u severnom Jordanu. Odlazak do Qalat er-Rabad zamka poznatijem i kao kao baza arapskih snaga Saladina, kada je u 12-om veku porazio krstaše. Povratak u hotel u Amanu. Večera. Noćenje.

 • 8. DAN AMAN – AKABA

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Akabu. Grad je smešten na severnoistočnom delu crvenog mora i najveći je u zalivu. Transfer do hotela u Akabi i slobodno vreme. Večera. Noćenje.

 • 9. DAN AKABA – ISTANBUL – BEOGRAD

Noćni polazak iz hotela za aerodrom u dogovoreno vreme. Let za Istanbul kompanijom Turkish Airlines (TK 819) u 04.05h po lokalnom vremenu. Dolazak u Istanbul  u 07.40h po lokalnom vremenu. Po sletanju u Istanbul, odlazak na turu razgledanja grada sa organizovanim ručkom. Povratak na aerodrom i nastavak putovanja za Beograd, letom kopmpanije Turkish Airlines (TK 1083) u 19.50h po lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd u 19.30h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Opis hotela

Lokacija: Hotel se nalazi na oko 1,5km od centra Akabe i oko 10km od međunarodnog aerodroma King Hussein.
Smeštaj:Sve sobe poseduju: Wi-Fi,klimu,TV,kupatilo,balkon, telefon,ketler,sef,mini bar.
Sadržaj: Bazen, Spa centar, teretana, 4 konferencijske sale, Wi-Fi internet u većem delu hotela, peškiri za plažu. Hotel ne poseduje sopstevnu plažu, pa gosti hotela mogu koristiti Berenice plažu, do koje vozi shuttle bus.

Lokacija: Kamp se nalazi u pustinji Wadi Rum na oko 75km od međunarodnog aerodroma King Hussein u Akabi.
Smeštaj: Sve  “deluxe tent” sobe/bungalovi poseduju: Wi-Fi, klimu, privatno kupatilo.
Sadržaj: Wi-Fi internet u većem delu kampa, bar, restoran.

Lokacija: Hotel se nalazi na oko 2km od ulaska u vizitorski centar Petre i oko 200m od centra mesta Wadi Musa/Petra.
Smeštaj:Sve sobe poseduju: Wi-Fi,klimu,TV,kupatilo, telefon,sef,mini bar.
Sadržaj: Bazen, Spa centar, Wi-Fi internet u većem delu hotela.

Lokacija:Hotel se nalazi na Mrtvom moru oko 50 km od Amana i oko 60 km od aerodroma.
Smeštaj:Sve sobe poseduju: Wi-Fi,klimu,TV,kupatilo, ketler, mini bar, sef,
Sadržaj:Hotel poseduje: Bazen,parking,bar,restoran , spa centar.

Lokacija:Hotel se nalazi u novom delu Amana, 37km od aerodroma u Amanu i 6km od starog centra grada. Na oko 2km od hotela se nalazi veliki tržni centar “Abdali mall”.
Smeštaj:Sve sobe poseduju: Wi-Fi,klimu,TV,kupatilo, ketler, mini bar, sef,
Sadržaj:Hotel poseduje: Bazen,parking,bar,restoran , fitnes centar.

NAPOMENA HOTELIHotel je dužan da gostu pruži samo usluge koje su naznačene na vaučeru sa kojim se gost prijavljuje pri dolasku u hotel. Deca ostvaruju popust samo u pratnji dve punoplatežne osobe. Kategoriziacije hotela su lokalne. Svi posebni troškovi (koji nisu predviđeni programom putovanja), kao i eventualne štete u hotelu plaćaju se direktno na licu mesta. U skladu sa medjunarodnim propisima hotela prijavljivanje u hotel prvog dana boravka je posle 14h, dok se poslednjeg dana boravka napušta hotel najkasnije do 10h. Obavezan dress code za vreme obroka u svim hotelima ( zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu), formalan način oblačenja. Organizator putovanja ne moze uticati na poziciju sobe i veličinu kreveta.

Depozit: U nekim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit. Novac se moze ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i dužine boravka. Prilikom odjave iz hotela (check-out) depozit se vraća. Isti moze biti umanjen za individualne troškove u hotelu, ukoliko ih ima. Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu.

Cena aranžmana po osobi je 1149 €!

(avio prevoz sa svim taksama + smeštaj + transferi prema programu + izleti sa ulaznicama + novogodišnja večera + obilazak Istanbula + viza za Jordan + vodič na srpskom jeziku)

Biblijske priče, izgubljeni gradovi, Lorens od Arabije samo su neke od asocijacija na Jordan, malu zemlju na Bliskom Istoku, oazu mira i jednostavnih srdačnih ljudi. Drevni “grad u steni” Petra najmanje 2500 godina stara prestonica Nabatejaca, pustinjski pejzaž Wadi Rum, nezaobilazno brdo Nebo, legendarno mesto Mojsijeve smrti, arheološka otkrića sa zapadne obale reke Jordan, samo su neke od brojnih znamenitosti kojima obiluje ova, svakako jedinstvena zemlja.  Kraljevina Jordan je danas moderna zemlja mnogobrojnih antičkih i biblijskih lokaliteta, koji uvek iznova privlače pažnju i bude interesovanje za vremena legendi, mitova, proročanstava. Prirodna blaga, Crveno i Mrtvo more obeležavaju granična područja zemlje, dok unutrašnjost obiluje starim gradovima, mestima isprepletenim arapsko-hrišćanskim uticajima.

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

 • Povratni avio prevoz kompanijom Turkish Airlines (Beograd–Istanbul–Akaba-Istanbul -Beograd).
 • Aerodromske takse u iznosu od 145 €, plaća se uz aranžman. (iznos taksi je trenutan, podložan je promeni, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja i zavisi isključivo od avio komapnije)
 • 8 noćenja u navedenim hotelima na bazi polupansiona.
 • Transferi i autobuski prevoz prema programu.
 • Ulaznice za sve lokalitete navedene u programu
 • Džip safari u trajanju od 2 sata u Wadi Rum pustinji.
 • Novogodišnja večera u kampu.
 • Viza za Jordan.
 • Obilazak Istanbula sa organizovanim ručkom.
 • Troškovi organizacije putovanja.
 • Lokalni predstavnik na engleskom jeziku.
 • Usluge vodiča na srpskom jeziku.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO :

 • Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1990 rsd po osobi.
 • Napojnice za lokalne vozače i vodiče (uobičajene u ovom delu sveta) u iznosu od 35 € po osobi.
 • Pića uz obroke.
 • Kočije u Petri
 • Putno osiguranje samo za državljane Republike Srbije ili za strane državljane sa trajnim prebivalištem u Srbiji. Plaćanje u agenciji.
 • Individualni troškovi

NAČINI PLAĆANJA:

 • Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga agencija zadržava pravo korekcije cena, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Prilikom rezervacije putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena.
 • Gotovinsko plaćanje40% prilikom rezervacija, ostatak 15 dana pre početka aranžmana.
 • Za uplatu u celosti važe isti uslovi kao kod gotovinskog načina plaćanja.
 • Platne i kreditne karticeVisa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina).
 • Preko računavirmanska uplata u roku od dva dana od izdavanja profakture.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Rezervacija je garantovana tek nakon uplate akontacije.
 • Potvrda rezervacije je najkasnije 48h od uplate ( radni dani )
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
 • Putnici su dužni proveriti validnost putnih isprava ( pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja ).
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 30.
 • Krajanji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije Experience Pro Travel je 5 radnih dana pred put, usled prebukiranosti hotela. U tom slučaju organizator je dužan da ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene.

Organizator putovanja Experience Pro Travel poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete broj 30000008879 osiguravajuće kompanije „Milenijum Osiguranje“. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Experience Pro Travel” usklađeni sa YUTA standardom, ukoliko drugačije nije navedeno u programu. Cenovnik br.1. od 19.08.2019. Licenca Ministarstva Turizma OTP 51/2018, od 26. septembra 2018.

SLIČNE PONUDE

Zanzibar

Sejšeli

Maldivi

COCO Travel

 •   Kičevska 6, Beograd, Vračar

 •    011/407 64 49 | 063/328 240

 •    office@cocotravel.rs

   radnim danima: 10h - 18h

    subota: 10h - 14h

PIB: 109855612

MB: 21255530

                   

Osigurajte svoje putovanje

© Copyright 2019 by COCO Travel

Rezervišite skijanje po najboljim cenama
🏂 Ski Austrija od 94 €!
🏂Ski   Italija  od 79 €!  

✈️ Avio  Maldivi od 539 €!
✈️ Avio Sejšeli od 538 €!