Kontaktirajte nas

📱 +381 63 328 240

  📞 +381 11 407 6449

     

Prijavite se na mailing listu

MEKSIKO

PUTOVANJA PO VAŠOJ ŽELJI

Home » Daleke destinacije » Meksiko 

MEKSIKO PUTOVANJA PO VAŠOJ ŽELJI

Meksiko – sa svojim dugim peščanim plažama i tirkizno-plavom bojom mora, pravi je biser Kariba. Zemlja veselih i temperamentnih ljudi, bogate tradicije i raznovrsne kulture je pravi izbor za nesvakidašnje putovanje. Osetite topli dodir Kariba sa COCO Travel.

Sami birate:

*period i dužinu boravka

*hotel i vrstu usluge 

*avio prevoznika

*transfer

 

 

Informacije o destinaciji

Meksiko je zadivljujuća tropska destinacija poznata po svojim zadivljujućim pejzažima, bogatoj istoriji i živopisnoj kulturi. Ovaj sveobuhvatni turistički vodič će vam pružiti osnovne geografske podatke, istorijske uvide, turističke informacije i preporuke za najbolje vreme za posetu, najlepše regione, plaže i atrakcije koje morate videti.

Geografski podaci:
Lokacija: Meksiko se nalazi u Severnoj Americi, graniči sa Sjedinjenim Državama na severu i Gvatemalom i Belizeom na jugu.

Klima: varira od tropske do sušne i umerene, u zavisnosti od regiona. Priobalna područja nude tropsku klimu sa visokim temperaturama i visokom vlažnošću.

Geografija: Meksiko se može pohvaliti raznolikim pejzažima, uključujući netaknute plaže, bujne prašume, sušne pustinje i visoke planinske lance, kao što je Sierra Madre.

Istorijske činjenice: bogata istorija Meksika datira još od drevnih civilizacija poput Maja, Asteka i Olmeka, sa impresivnim arheološkim nalazištima kao što su Čičen Ica i Teotihuakan. Španska kolonizacija, koju je predvodio Ernan Kortes, započela je početkom 16. veka, što je dovelo do spajanja domorodačke i evropske kulture. Meksiko je stekao nezavisnost od Španije 1821. godine, nakon čega su usledili periodi političkih i društvenih preokreta. Meksička revolucija (1910-1920) odigrala je ključnu ulogu u oblikovanju moderne meksičke nacije.

Turističke informacije:
Jezik: španski je službeni jezik, ali engleski se široko govori u turističkim područjima.
Valuta: meksički pezo (MKSN).
Prevoz: Meksiko ima dobro razvijen transportni sistem, uključujući aerodrome, autobuse i široku mrežu autoputeva.
Bezbednost: iako je Meksiko popularna turistička destinacija, preporučljivo je da ostanete informisani o bezbednosnim uslovima u određenim regionima.

Najbolje vreme za posetu Meksiku: varira u zavisnosti od vaših preferencija i regiona koji planirate da istražite. Generalno, od novembra do aprila se smatra vrhunac turističke sezone, nudeći prijatno vreme sa minimalnim padavinama. Za jeftinije putovanje uzmite u obzir sezone proleća i rane jeseni.

Najbolji regioni i plaže:
Kankun i Rivijera Maja.  Ove destinacije duž poluostrva Jukatan nude zapanjujuće plaže, odmarališta svetske klase i lak pristup majanskim ruševinama kao što su Tulum i Koba. Puerto Vallarta i Rivijera Najarit.  Smešten na obali Pacifika, ovaj region je poznat po svojim bujnim džunglama, šarmantnim gradovima i netaknutim plažama kao što je Sajulita.

Los Kabos: poluostrvo Donja Kalifornija nudi mešavinu pustinjskih pejzaža, dramatičnih litica i živopisnog noćnog života u Kabo San Lukasu.

Atrakcije koje morate posetiti:
Čičen Ica: istražite kultnu piramidu Maja, mesto svetske baštine Uneska.
Meksiko Siti: otkrijte kulturne dragulje glavnog grada, uključujući Nacionalnu palatu i Muzej Fride Kalo.
Oaksaka: uronite u meksičke tradicije, probajte ukusnu kuhinju i istražite drevne ruševine Monte Albana.
Palenkue: posetite zadivljujući grad Maja duboko u prašumi.

U zaključku, meksički tropski raj mami svojom raznolikom lepotom, bogatom istorijom i toplom kulturom. Osigurajte nezaboravnu posetu uzimajući u obzir geografski i istorijski kontekst, donoseći informisanu odluku o tome kada da posetite i istražujući najbolje regione, plaže i atrakcije koje ova živahna zemlja može da ponudi. Ne zaboravite da konsultujete zvanične savete za putovanja za najnovije informacije o bezbednosti i lokalnim propisima pre vašeg putovanja.

 

.

Pripremili smo najpovoljnije ponude za putovanje u Meksiko. U našoj ponudi je i veliki broj drugih hotela renomiranih evropskih i svetskih turoperatora. Za sve dodatne informacije, detalje putovanja i termine koji Vam najviše odgovaraju, slobodno nas kontaktirajte. Sa zadovoljstvom ćemo kreirati putovanje po Vašoj želji.

Meksiko januar 2024

Meksiko februar 2024

Meksiko mart 2024

Kontaktirajte nas za druge termine putovanja:

 

📱 +381 63 328 240

  📞 +381 11 407 6449

     

COCO Travel

  •   Kičevska 6, Beograd, Vračar

  •    011/407 64 49 | 063/328 240

  •    office@cocotravel.rs

   radnim danima: 10h - 18h

    subota: 10h - 14h.


Kombinovano:
u prostorijama agencije i online. Molimo Vas da nas kontaktirate pre dolaska.

PIB: 109856612

MB: 21255530

Šifra delatnosti: 7911

         

Osigurajte svoje putovanje

Wiener Stadtische - osigurajte svoje putovanje
Generali osiguranje - osigurajte svoje putovanje
DDOR osiguranje - osigurajte svoje putovanje
Triglav osiguranje - osiguranje svoje putovanje

© Copyright 2023 by COCO Travel