Kontaktirajte nas

📱 +381 63 328 240

  📞 +381 11 407 6449

     

Prijavite se na mailing listu

MEKSIKO

PUTOVANJA PO VAŠOJ ŽELJI

Home » Daleke destinacije » Meksiko 

MEKSIKO PUTOVANJA PO VAŠOJ ŽELJI

Meksiko – sa svojim dugim peščanim plažama i tirkizno-plavom bojom mora, pravi je biser Kariba. Zemlja veselih i temperamentnih ljudi, bogate tradicije i raznovrsne kulture je pravi izbor za nesvakidašnje putovanje. Osetite topli dodir Kariba sa COCO Travel.

Sami birate:

*period i dužinu boravka

*hotel i vrstu usluge 

*avio prevoznika

*transfer

 

 

 

Informacije o destinaciji

Meksiko je zadivljujuća tropska destinacija poznata po svojim zadivljujućim pejzažima, bogatoj istoriji i živopisnoj kulturi. Ovaj sveobuhvatni turistički vodič će vam pružiti osnovne geografske podatke, istorijske uvide, turističke informacije i preporuke za najbolje vreme za posetu, najlepše regione, plaže i atrakcije koje morate videti.

Geografski podaci:
Lokacija: Meksiko se nalazi u Severnoj Americi, graniči sa Sjedinjenim Državama na severu i Gvatemalom i Belizeom na jugu.

Klima: varira od tropske do sušne i umerene, u zavisnosti od regiona. Priobalna područja nude tropsku klimu sa visokim temperaturama i visokom vlažnošću.

Geografija: Meksiko se može pohvaliti raznolikim pejzažima, uključujući netaknute plaže, bujne prašume, sušne pustinje i visoke planinske lance, kao što je Sierra Madre.

Istorijske činjenice: bogata istorija Meksika datira još od drevnih civilizacija poput Maja, Asteka i Olmeka, sa impresivnim arheološkim nalazištima kao što su Čičen Ica i Teotihuakan. Španska kolonizacija, koju je predvodio Ernan Kortes, započela je početkom 16. veka, što je dovelo do spajanja domorodačke i evropske kulture. Meksiko je stekao nezavisnost od Španije 1821. godine, nakon čega su usledili periodi političkih i društvenih preokreta. Meksička revolucija (1910-1920) odigrala je ključnu ulogu u oblikovanju moderne meksičke nacije.

Turističke informacije:
Jezik: španski je službeni jezik, ali engleski se široko govori u turističkim područjima.
Valuta: meksički pezo (MKSN).
Prevoz: Meksiko ima dobro razvijen transportni sistem, uključujući aerodrome, autobuse i široku mrežu autoputeva.
Bezbednost: iako je Meksiko popularna turistička destinacija, preporučljivo je da ostanete informisani o bezbednosnim uslovima u određenim regionima.

Najbolje vreme za posetu Meksiku: varira u zavisnosti od vaših preferencija i regiona koji planirate da istražite. Generalno, od novembra do aprila se smatra vrhunac turističke sezone, nudeći prijatno vreme sa minimalnim padavinama. Za jeftinije putovanje uzmite u obzir sezone proleća i rane jeseni.

Najbolji regioni i plaže:
Kankun i Rivijera Maja.  Ove destinacije duž poluostrva Jukatan nude zapanjujuće plaže, odmarališta svetske klase i lak pristup majanskim ruševinama kao što su Tulum i Koba. Puerto Vallarta i Rivijera Najarit.  Smešten na obali Pacifika, ovaj region je poznat po svojim bujnim džunglama, šarmantnim gradovima i netaknutim plažama kao što je Sajulita.

Los Kabos: poluostrvo Donja Kalifornija nudi mešavinu pustinjskih pejzaža, dramatičnih litica i živopisnog noćnog života u Kabo San Lukasu.

Atrakcije koje morate posetiti:
Čičen Ica: istražite kultnu piramidu Maja, mesto svetske baštine Uneska.
Meksiko Siti: otkrijte kulturne dragulje glavnog grada, uključujući Nacionalnu palatu i Muzej Fride Kalo.
Oaksaka: uronite u meksičke tradicije, probajte ukusnu kuhinju i istražite drevne ruševine Monte Albana.
Palenkue: posetite zadivljujući grad Maja duboko u prašumi.

U zaključku, meksički tropski raj mami svojom raznolikom lepotom, bogatom istorijom i toplom kulturom. Osigurajte nezaboravnu posetu uzimajući u obzir geografski i istorijski kontekst, donoseći informisanu odluku o tome kada da posetite i istražujući najbolje regione, plaže i atrakcije koje ova živahna zemlja može da ponudi. Ne zaboravite da konsultujete zvanične savete za putovanja za najnovije informacije o bezbednosti i lokalnim propisima pre vašeg putovanja.

 

.

Pripremili smo najpovoljnije ponude za putovanje u Meksiko. U našoj ponudi je i veliki broj drugih hotela renomiranih evropskih i svetskih turoperatora. Za sve dodatne informacije, detalje putovanja i termine koji Vam najviše odgovaraju, slobodno nas kontaktirajte. Sa zadovoljstvom ćemo kreirati putovanje po Vašoj želji.

Meksiko april 2024

Meksiko - kreirajte aranžman po svojoj želji. Izaberite period i dužinu boravka, hotel i vrstu usluge, avio prevoz i transfer.

Meksiko maj 2024

Meksiko - kreirajte aranžman po svojoj želji. Izaberite period i dužinu boravka, hotel i vrstu usluge, avio prevoz i transfer.

Meksiko jun 2024

Meksiko - kreirajte aranžman po svojoj želji. Izaberite period i dužinu boravka, hotel i vrstu usluge, avio prevoz i transfer.

Kontaktirajte nas za druge termine putovanja:

 

📱 +381 63 328 240

  📞 +381 11 407 6449

     

COCO Travel

  •   Kičevska 6, Beograd, Vračar

  •    011/407 64 49 | 063/328 240

  •    office@cocotravel.rs

   radnim danima: 10h - 18h

    subota: 10h - 14h.


Kombinovano:
u prostorijama agencije i online. Molimo Vas da nas kontaktirate pre dolaska.

PIB: 109856612

MB: 21255530

Šifra delatnosti: 7911

         

Osigurajte svoje putovanje

Wiener Stadtische - osigurajte svoje putovanje
Generali osiguranje - osigurajte svoje putovanje
DDOR osiguranje - osigurajte svoje putovanje
Triglav osiguranje - osiguranje svoje putovanje

© Copyright 2024 by COCO Travel